Založ si blog

„Pán Fico, Slovensko je súčasťou Západu ako člen NATO a Európskej únie.“

Celý prihovor Veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Mr.Nigel Baker a nižšie:

Mr. Baker včera rázne svojim prejavom zverejnenom ako na Facebook tak aj na Instagram, odmietol tvrdenia Roberta Fica o tom, že Západ nemá záujem o mier na Ukrajine. „Je to jednoducho nepravdivé“.

„Slovensko nie je pozorovateľ, ani nejaká ďaleká krajina , ale dôležitý partner a člen Západu.“

„Mier možno dosiahnuť veľmi ľahko, ak sa Rusko stiahne za medzinárodne uznané hranice Ukrajiny. Pán premiér Fico jasne povedal, že Slovensko uznáva tieto hranice“.

Ďalej v prejave Mr.Baker hovorí, že „Na Ukrajinu by sa nemalo tlačiť, aby viedla predčasné rokovanie o prímerí. To by len zmrazilo vojnu a odmenilo ruskú agresiu. Nesprávny mier nevyrieši hrozbu ruskej agresie“.

Mr.Baker pripomína, že mierový plán založený na Charte OSN a predložený prezidentom Zelenskym podporil nedávno aj premiér Fico, v Užhorode.

Mr.Baker pokračuje hovoriac : „Je teda nesprávne tvrdiť, že „Západ“ nemá záujem o mier, keď tieto návrhy konzistentne a opakovane podporujeme“.

„Nevyprovokovaná akcia Ruska voči svojmu susedovi ukazuje absolútne odmietnutie Charty OSN alebo akéhokoľvek zmysluplného záujmu o mier. Je to Rusko, kto neprejavil záujem o mier.“

Prejav v plnom znení aj s titulkami nižšie

https://www.instagram.com/p/C3-PchDKv5j/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Malý národ, krčiaci sa v strede Európy pod horami sa zľakol slobody a zvolil si komunisticko-ľudácku minulosť

03.03.2024

Môže byť dôvodom toho, že si už tridsať rokov rokov volíme iliberálnu nacionálno-autoritatívno-oligarchickú demokraciu v podobe Vladimíra Mečiara, či jeho klonu Roberta Fica to, že samotný liberalizmus svojim dôrazom na dodržiavanie ľudských práv a občianskych slobôd vytvoril miesto pod slnkom aj pre hore spomenutý extrém ? Ukryť sa za všeobecnú krízu liberálnej [...]

Rudolf Huliak – primitívny agroľudák zo SNS

03.03.2024

Na začiatku si pripomeňme pár výrokov tohto najdrahšieho politického trusu v zákonodarnom zbore SR. Dnes ale nebudeme hľadať medzery v tvrdeniach tohto vymetača svetového všehozla, pretože baviť sa v prípade Rudolfa Huliaka o inteligencii, odbornosti a slušnosti môžeme až v momente, kedy sú tieto reči už dávno k ničomu. – o ženách v Očovej : „Očová ešte nie [...]

Pôvod Pellegriniho miliónov – dohodil pochybnej firme špinavý profit 26 miliónov a dostal za to patričné všimné. Dostane nebodaj aj vaše hlasy???

26.09.2023

O čo ide? Ide o dianie z roku 2017, keď bol ešte ‚digitálnym vicepremiérom‘ a keď sa firma DanubiaTel rozhodla predať firmu SK-NIC, ktorú vlastnila. SK-NIC (a predtým jeho právni predchodcovia) je už štvrť storočia takzvaným správcom národnej domény (TLD .sk).Svojej roly sa koncom 90tych rokov ujal veľmi pochybným spôsobom (viď odkazy, ktoré dolu linkujem), ktorý by [...]

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

bytča

Pri Bytči vylovili mŕtvolu muža, údajne mal spútané ruky

10.05.2024 14:32

Obhliadajúca lekárka predbežne nevylúčila cudzie zavinenie.

Rusko Petrohrad nehoda autobus pád

V Petrohrade sa zrútil z mosta autobus do rieky, cestovalo v ňom asi 20 ľudí, hlásia mŕtvych

10.05.2024 14:31

Ruské agentúry uvádzajú, že záchranná operácia na mieste sa už skončila, pričom vodiča zadržali.

Protest vo Varšava, Poľsko, demonštrácia

Preč s Green Dealom: Vo Varšave protestujú desaťtisíce ľudí proti klimatickej politike

10.05.2024 13:58

Protestný pochod, ktorý sa začal na námestí pri Kráľovskom zámku, sa koná pod heslom "Preč so Zelenou dohodou pre Európu"

nemezis

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 32644x
Priemerná čítanosť článkov: 3627x

Autor blogu

Kategórie