Založ si blog

„Pán Fico, Slovensko je súčasťou Západu ako člen NATO a Európskej únie.“

Celý prihovor Veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Mr.Nigel Baker a nižšie:

Mr. Baker včera rázne svojim prejavom zverejnenom ako na Facebook tak aj na Instagram, odmietol tvrdenia Roberta Fica o tom, že Západ nemá záujem o mier na Ukrajine. „Je to jednoducho nepravdivé“.

„Slovensko nie je pozorovateľ, ani nejaká ďaleká krajina , ale dôležitý partner a člen Západu.“

„Mier možno dosiahnuť veľmi ľahko, ak sa Rusko stiahne za medzinárodne uznané hranice Ukrajiny. Pán premiér Fico jasne povedal, že Slovensko uznáva tieto hranice“.

Ďalej v prejave Mr.Baker hovorí, že „Na Ukrajinu by sa nemalo tlačiť, aby viedla predčasné rokovanie o prímerí. To by len zmrazilo vojnu a odmenilo ruskú agresiu. Nesprávny mier nevyrieši hrozbu ruskej agresie“.

Mr.Baker pripomína, že mierový plán založený na Charte OSN a predložený prezidentom Zelenskym podporil nedávno aj premiér Fico, v Užhorode.

Mr.Baker pokračuje hovoriac : „Je teda nesprávne tvrdiť, že „Západ“ nemá záujem o mier, keď tieto návrhy konzistentne a opakovane podporujeme“.

„Nevyprovokovaná akcia Ruska voči svojmu susedovi ukazuje absolútne odmietnutie Charty OSN alebo akéhokoľvek zmysluplného záujmu o mier. Je to Rusko, kto neprejavil záujem o mier.“

Prejav v plnom znení aj s titulkami nižšie

https://www.instagram.com/p/C3-PchDKv5j/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Odmietam sa stotožniť s tým, že na Slovensku žije 3 tisíc ľudí hlúpejších ako Tomáš Taraba.

24.07.2024

To, že Tomáš Taraba všade kde môže, na tlačovkách, na sociálnych sieťach primitívne útočí na politické hnutie PS …. ….je absolútne v poriadku. Ako inak môže primitív útočiť, len primitívne, pospája si nespojiteľné, pomieša jablká s hruškami, najnovšie aj s kravami a výsledok je, že za všetko zlé môže PSko. Predstavte si ten prúser, že by sa tento [...]

Europoslancom sme vypláchli žalúdky hneď v prvý deň!

23.07.2024

Chvália sa tí, ktorí majú morálne aj mentálne vypláchnuté mozgy. Prišiel doktor Blaha, začína sa kúra – slová zo statusu svojho straníckeho euronováčika si zrejme až príliš vážne zobrala k srdcu staronová europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová a okamžite začala „vyplachovať“. „Čakala by som, že po eurovoľbách budeme diskutovať o [...]

Pán Robert Kaliňák, klamete, na začiatku nebolo slovo sviňa, ale slovo SMER.

21.06.2024

A tak pán Robert Kaliňák pocítil nutkanie vysvetliť nám, čo bolo na počiatku toho, že Slovensko………je ponorené v nenávisti, v konšpiráciách, v bipolárnom videní sveta, v rôznych paranoických scenároch a prišiel k záveru, že počiatku bola veta zverejnená v denníku SME, že tí, ktorí nebudú zaočkovaní, by mali kričať ako svine na bitúnku. Tak sa [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

nemezis

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 41797x
Priemerná čítanosť článkov: 3215x

Autor blogu

Kategórie